I reinens vinterland i Deatnu vil vi tilby deg samisk matopplevelse som lar deg smake på kulturen og vårt verdiløfte til deg som gjest - Opplevelser av det ekte samiske levesettet og tradisjoner, knyttet til mat, samisk kultur og historie. Aktivere alle sansene til gjestene. – Se, lukte, høre og smake. Gjesten får aktivt delta i opplevelsen. Dette tilbyr vi I vårt matlokale I Hillagurra, 2 mil fra Tana Bru mot Karasjok. Matopplevelse for grupper må forhåndsbestilles.

Kontakt oss for booking

Vi tilbyr kurs i samisk tradisjonsmat, blant annet om røyking av reinkjøtt. Her vil du lære om ulike parteringsmetoder for en reinskrott, hvilke strykningsdeler som egner seg til røyking, tørrsalting av suovas og tørkakjøtt, valg av vedslag, tid og temperatur ved røyking av kjøtt.

Kontakt oss for booking

Vi lager undervisningsopplegg for skoler og andre besøkende fra ulike institusjoner. Vår kultur er unik både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Vi bygger våre tilbud på samisk kultur, tradisjoner, duodji, historie, folk, dyr, natur og reindrifta. Samisk språktrening kan også inngå.

Kontakt oss for booking