Vi ligger lunt til nært Gilevuotna / Kjøllefjord, omringet av åskammer dekket av jordris, vierkratt og selje. Stedet vårt ligger nede ved Store Finngamvannet, et fiskerikt vann hvis navn understreker at her har folket vårt holdt til i hundrevis av år. Inne i lávvuen møter du varmen og lukten av et sprakende bål av bjørkeved med innslag av selje. Selje er Ailus favoritt. Bållukten blandes med lukten av reinskinn, bjørkeris og reinkjøttbuljong. Dette er lukter som varmer nesten like mye som bålet, lukter som bærer oss like mye inn i kulturen vår som historiene vi ønsker å fortelle deg.

Kontakt oss for booking

Vi har duodji og designutsalg på sommerstid. I tillegg til vårt eget design selger vi også samiske produkter og lokale matvarer fra andre nordnorske leverandører. Kom innom vårt utsalg ved Finngammvannet for å se nærmere på våre unike salgsvarer.

Se litt av utvalget her

Fra gammelt av når folk gjorde opp til ild, med never og tørrved, så joiket de. I jordgammen vil du kunne oppleve stemningen med levende bål, god mat, historier om vårt liv, smak med historier og selvfølgelig joiken, vår musikalske uttrykksform. Rein opplevelse!

Kontakt oss for booking

Nyt naturens delikatesser tilberedt over åpen ild. Det samiske ordet Áivan betyr utmerket, prima, noe som er av beste sort. Alle retter har blitt valgt med omtanke og vi ønsker å formidle mer enn bare god mat når vi serverer den. En kulinarisk opplevelse av høyeste kvalitet i et annerledes miljø!

Kontakt oss for booking