Vi, reindriftsfamilien Utsi bor på Čorgaš / Nordkynhalvøya i den lyse årstiden og i Deatnu / Tana i vintermånedene. Vil du være gjest i vårt liv og tre inn i vår kulturarv, inviterer vi deg til å tilberede og innta et tradisjonsrikt samisk måltid med oss eller leie en av reindesign lodgene.

Davvi Siida Foto Ørjan Marakatt Bertelsen-853

Vi har våre reindriftsrøtter langt tilbake gjennom våre forfedre, og har videreført kunnskapsarbeid til kommende generasjoner.Boazu betyr rein på samisk. Det er vår oppgave å forvalte naturen til neste generasjon, slik våre forfedre gjorde det. Fotoet viser Ellinors far og bror hjemme i Hillagurra.

Reindrifta er et røft yrke. Man lever med reinen og for reinen. Store deler av året tilbringes på fjellet. Å kjenne naturens goder og luner er noe Ailu har lært fra barnsben av. Disse historiene blir du nærmere kjent med under besøket hos oss.

Duodji har alltid hatt en sentral plass i vårt liv. Vi tar tradisjoner inn i det moderne. Design på pleddene fra oss er inspirert av tradisjonelle samiske mønster som ivaretar samisk estetikk og representerer en viktig del av vår kulturarv. Foto viser Ellinors mor og tante ca. 1948.

Skapertrangen min har alltid vært sterk. Når jeg syr og hører senetråden lager en egen form for melodi, minnes jeg alltid de sterke kvinnene som har lært meg arbeidet, historiene knyttet til ulike delene av reinen. Vi tar vare på alt av reinsdyret - skinn, horn, kjøtt og innmat.